Yehya Eldik wint stedelijk e-sports toernooi

Tijdens de week tegen eenzaamheid werd de Bibliotheek AanZet omgetoverd tot een ware e-sports game arena. 21 jongeren namen deel aan een voetbaltoernooi, georganiseerd door De Bibliotheek AanZet en The Mall Jongerenwerk.

Na een gezellig ontmoetingsmoment met pizza, was er een kort groepsgesprek over eenzaamheid en online gamen. Vervolgens speelden alle deelnemer drie poulewedstrijden. De best geklasseerden namen het daarna in een knock-out fase tegen elkaar op. Stan van de Hoef won de eerste halve finale. In de tweede halve finale speelden de broers Dani en Yehya Eldik tegen elkaar. Dani wist zijn favorietenrol echter niet waar te maken en Yehya ging er met de winst vandoor. In de finale bleek Yehya met 4-1 de sterkste, waarmee hij de onbetwiste toernooiwinnaar werd.

Jongerenwerker Jesse den Hertog: “Met deze activiteit sluiten we aan bij de leefwereld van jongeren, ook voor degenen die veel online actief zijn. Zo stimuleren we sociale ontmoeting op een laagdrempelige manier.”

De winnaars Stan van de Hoef (2e plaats), Yehya Eldik (1e plaats) en Dani Eldik (3e plaats) ontvingen een waardebon en oorkonde.