“Als jochie was ik wekelijks in The Mall”

Met een oude Citroën werd Adnan Abdi in 2002 de Burgstraat doorgereden. Hij had de eer om dwars door een kartonnen deur te springen, waarmee het jongerencentrum officieel in gebruik werd genomen. Sindsdien zijn duizenden jongeren met het werk van The Mall in aanraking gekomen. Assim el Hachimi behoorde tot de eerste lichting en blikt terug.

“Jaren geleden kwam The Mall na mijn scooter-ongeluk spontaan op bezoek met een fruitmand. Dat was een supermooi gebaar dat ik nooit zal vergeten. Het laat zien dat je altijd onderdeel blijft van The Mall family, ook wanneer je zelf al jaren niet meer komt. Als klein jochie was ik er wekelijks te vinden. En later gingen ook mijn twee broertjes er naartoe. The Mall had een echte PlayStation en waren daarmee de tijd ver vooruit. Zoiets hadden wij thuis niet. De jongerenwerkers zochten ons op in de Haarwijk. De medewerkers waren heel zorgzaam en elke vrijdag nam Corrie – de moeder van The Mall – iets lekkers mee naar het jongerencentrum. Bizar dat ze nu nog steeds vrijwilliger is.”

“The Mall heeft mij veel vriendschappen opgeleverd. Vroeger ervaarde ik wat verdeeldheid in de stad. Je eigen wijk was de plek waar je niet zo vaak uitkwam, maar waar je wel voor opkwam. The Mall in de binnenstad was een centrale plek waar allerlei jongeren kwamen. Iedereen werd gelijk behandeld. We kregen normen en waarden mee die we zelf niet hadden ontwikkeld en ik nu ook in het volwassen leven gebruik.”