Timme Roest wint The Hunt Gorinchem

Het was best moeilijk om alle stempels te bemachtigen, zo vertelt Timme Roest. Hij werd de winnaar van de eerste Hunt in wijkpark het Haagje. In de wijk was een spelparcours uitgezet, waarbij jongeren zo lang mogelijk uit handen van de politie moesten zien te blijven.

Tekst: Hannie Visser-Kieboom, De Stad Gorinchem

 Timme Roest wist dat het beste te doen, hij kreeg wel hulp van zijn vriend. ,,Het was heel leuk, vooral de spanning”, zo vertelt Timme. De deelnemende jongeren moesten zo lang mogelijk uit handen van de politie zien te blijven en overal een stempel bemachtigen. In totaal deden 150 jongeren mee, maar slechts enkelen wisten uit handen van de politie te blijven. Tweede werd Senna Donker Curtis en derde Mark Roest, broer van Timme.

,,We hebben goed gejaagd, de politie heeft goed zijn best gedaan”, zo vertelt wijkagente Sabine Pek bij de prijsuitreiking. De drie winnaars worden uitgenodigd op het politiebureau voor een rondleiding, Timme Roest kreeg een grote beker, gevuld met snoep. De agente die de meeste rugnummers van de deelnemers had bemachtigd kreeg als dank een versnapering. 

The Hunt werd voor de eerste maal georganiseerd in Gorinchem door de politie, de gemeente Gorinchem, Boa’s en The Mall Jongerenwerk. Ook enkele agenten in opleiding deden mee aan The Hunt.