Knallende jaarafsluiting voor Gorinchemse jeugd 

 Zo’n 240 deelnemers bezochten het eindejaarsevent van The Mall Jongerenwerk, Stichting Boukie en Gorinchem Beweegt. In de Oosterbliek kon de jeugd zaalvoetballen en in Wijkcentrum Dalemplein namen ze deel aan verschillende sportieve en creatieve activiteiten.

Eén zaalhelft van de sporthal bij Wijkcentrum Dalemplein was omgetoverd in een verduisterde lasergame-arena. In de andere helft van de zaal waren er BMX-clinics, gevolgd door de activiteit straathandbal. In het wijkcentrum creëerden jongeren een eigen ‘tote bag’ die ze mee naar huis mochten nemen. Ook werd er Just Dance en voetbal gespeeld op de spelcomputers en tafelvoetbal. Aan de bar was gratis warme chocomel verkrijgbaar. Peter de Jong is kookvrijwilliger bij The Mall en bakte 250 oliebollen voor de jeugd, die allemaal opgingen. “Blijkbaar waren ze lekker”, lacht Peter. “De volgende keer zal ik er nog meer bakken.” Naast de oliebollen werden ook veiligheidspakketten uitgedeeld met daarin een vuurwerkbril, oordopjes, aansteeklonten, een afvalzak én tips voor het veilig afsteken van vuurwerk.

Mohamed Boukrouche genoot van het SNS Street Soccer: “Ik vond het mooi om te zien dat er ook jeugd deelnam die niet op een voetbalclub zit. Op deze manier hebben ze alsnog in de zaal van de Proxsys Cup kunnen spelen.”

Vorig jaar werd het event voor het eerst georganiseerd en namen hier ruim 175 jongeren aan deel. Dit jaar werd gekozen voor een ruimere opzet, waardoor er plek was voor meer jongeren. Mohamed: “Mooi hoe we samen de jeugd uit Gorinchem zo’n event kunnen bieden op oudejaarsdag. We kregen als organisatie veel positieve reacties. Dat geeft energie. We hopen het volgend jaar weer te organiseren.”