The Mall Skateschool 

Aan de skateschool die door een groep skaters en jongerenwerkorganisatie The Mall Gorinchem wordt georganiseerd, deden al 124 jongeren mee. In vijf gratis lessen leren deelnemers de basis van het skateboarden. Naast de skatebaan hangt de slogan op een banner: ‘De kunst is niet om nooit te vallen, maar om steeds weer op te staan’.   

Martin Kostadinov is een van de initiatiefnemers en vertelt: ‘Ik skate bijna elke dag en help ook vrienden om hier beter in te worden. Zo is onze cultuur, je steunt elkaar. Met de skateschool hoop ik dat meer jongeren de kick ontdekken wanneer je een nieuwe trick leert. Want dan wil je doorgaan.’ 

De lessen vinden ieder jaar vanaf mei plaats bij de skatebaan in het Gijsbert van Andelpark. Van 19:00-20:00 uur voor 9 t/m 12 jarigen en om 20:15-21:15 uur voor 13 t/m 17 jaar. Er is in beide groepen plek voor maximaal 20 deelnemers. Deelname is gratis. Wel moet er zelf voor een skateboard en bescherming worden gezorgd. Voor wie niet de financiële middelen heeft, is dit materiaal kosteloos beschikbaar.  

Ook bij het Fortes Festival is de skateschool beide dagen aanwezig met een mobiel skatepark en mini-ramp. Hier doen jaarlijks zo’n honderd jongeren een eerste ervaring op met het skateboarden. 

Nick Dees

Jongerenwerker

nick.dees@yfc.nl

06-37 17 64 67

Werkdagen: di. wo. do. vrij.

Wijk