Heroes of Cruyff

Jongeren uit Gorinchem organiseren onder begeleiding van Gorinchem Beweegt en The Mall de jaarlijkse Cruyff kampioenschappen voor kinderen van tien tot twaalf jaar. Het evenement bestaat uit drie wedstrijddagen in de maanden maart en april en een finale.

 

Heroes of Cruyff is een uniek concept waarbij jongeren de kans krijgen om voor kinderen in de buurt een evenement te organiseren. Tijdens meerdere bijeenkomsten worden jongeren stapsgewijs meegenomen in het leren organiseren van dit mooie voetbaltoernooi. Er moet veel geregeld worden en jongeren doen dit zoveel mogelijk zelf. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden. Op de wedstrijddagen zijn de jongeren verantwoordelijk voor het evenement en zijn de jongerenwerker en buurtcoach ondersteunend aanwezig.

 

Het Heroes of Cruyff programma biedt jongeren de kans om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen en betrokken te raken bij hun buurt. Door jongeren in te zetten voor hun wijk creëren we lokale rolmodellen. Jongere kinderen uit de wijk kijken naar ze op en worden geïnspireerd om later ook evenementen in de wijk te organiseren.