Webinar ‘meiden, zelfbeeld en social media’

The Mall Gorinchem heeft in de Week van de Mediawijsheid een gratis webinar over ‘Meiden, social media en hun zelfbeeld’ georganiseerd. Dit webinar sluit het beste aan bij opvoeders, (jeugd)professionals en docenten die werken met meiden in de leeftijd van 10 tot 16 jaar.

Het webinar werd gegeven door Leenard Kanselaar, expertcoach mediaopvoeding, en Eline Wittekoek, meidenwerker bij The Mall. Wittekoek: ‘Het leven van jonge tienermeiden speelt zich voor een steeds groter deel online af. Steeds meer jonge meiden worstelen met hun zelfbeeld, als gevolg van alle filters en ‘perfecte’ lichamen die ze dagelijks zien op sociale media. Dat heeft een negatief gevolg voor hun zelfvertrouwen. Ik merk dat opvoeders en professionals vaak niet goed weten hoe ze dit onderwerp kunnen bespreken.’

In dit webinar geven jongerenwerkers inzicht in hoe de identiteitsontwikkeling van jonge meiden verloopt, wat de invloed van social media is op hun zelfbeeld en hoe je als opvoeders of professionals een positieve bijdrage kunt leveren aan een gezond zelfbeeld bij tienermeiden.

GESPREKSKAARTJES #PICTUREPERFECT

Uit onderzoek weten we dat het voor tieners belangrijk is om over hun online leven, negatieve gevoelens en onzekerheid te praten. Maar hoe pak je dat aan? Met deze gesprekskaartjes hopen we dat het lukt om dit thema thuis, in de klas, op de jeugdvereniging of in de hulpverlening bespreekbaar te maken.

 

Download hier de gesprekskaartjes.

Webinar