Jongeren organiseren Cruyff Kampioenschappen

Een aantal jongeren uit Gorinchem heeft onder begeleiding van de buurtsportcoach van Gorinchem Beweegt en de jongerenwerker van The Mall de jaarlijkse Cruyff kampioenschappen voor kinderen van tien tot twaalf jaar georganiseerd. Deze ‘Heroes of Cruyff’ zijn afkomstig uit de wijken rondom het Cruyff Court, de plek en waar ze graag met elkaar een balletje trappen.
Heroes of Cruyff is een uniek concept waarbij jongeren de kans krijgen om voor kinderen in de buurt een evenement te organiseren. Tijdens de bijeenkomsten vooraf maken jongeren kennis met de facetten van het organiseren en leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden en afspraken na te komen. Ze bedenken met elkaar side-events, regelen kleedkamerruimte bij de buren van de scouting en materialen, helpen mee opbouwen, ruimen op, ontvangen teams, roepen de teams om en zorgen ervoor dat alles op de wedstrijddagen goed en sportief verloopt.

Met het Heroes of Cruyff programma bieden we jongeren de kans om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen en betrokken te raken bij hun buurt.

Met het Heroes of Cruyff programma bieden we jongeren de kans om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen en betrokken te raken bij hun buurt. Door jongeren in te zetten voor hun wijk creëren we lokale rolmodellen. Eén van de effecten hiervan is dat jongere kinderen uit de wijk opkijken naar ze en geïnspireerd worden om later ook evenementen in de wijk te organiseren.

Wij zijn trots op de jongeren die zich hebben ingezet en kijken terug op een geslaagde editie van de Cruyff kampioenschappen. Sharif, Camilo, Daan, Kyara, Joanne, Dajo en Duncan, hartelijk dank voor jullie inzet. We hopen dat jullie in de toekomst je talenten en kwaliteiten vaker voor de buurt in gaan zetten.