Het verhaal van Assim

Assim El Hachimi (27 jaar): “Mijn vader is overleden aan corona. Hij was gezond en ging ineens hard achteruit. We hebben niet eens afscheid kunnen nemen. Dat was heel heftig. Als familie zijn we naar elkaar toegegroeid. Ikzelf ben meer volwassen geworden en heb geleerd dat niets zeker is.”

“Jaren geleden kwam The Mall na mijn scooter-ongeluk spontaan op bezoek met een fruitmand. Dat was een supermooi gebaar dat ik nooit zal vergeten. Mijn vader is daar nog vaak op teruggekomen. Het laat zien dat je altijd onderdeel blijft van The Mall family, ook wanneer je zelf al jaren niet meer komt. Als klein jochie was ik er wekelijks te vinden. En later gingen ook mijn twee broertjes ernaartoe. The Mall had een echte Playstation en waren daarmee de tijd ver vooruit. Zoiets hadden wij thuis niet. De medewerkers zochten ons op in de Haarwijk, zoals jongerenwerker Job en vrijwilliger Corrie, de moeder van The Mall. Ze waren heel zorgzaam en elke vrijdag nam Corrie iets lekkers mee naar het jongerencentrum. Bizar dat ze nu nog steeds vrijwilliger is.”

“The Mall heeft mij veel vriendschappen opgeleverd. Vroeger ervaarde ik wat verdeeldheid in de stad. Je eigen wijk was de plek waar je niet uitkwam, maar waar je wel voor opkwam. The Mall in de binnenstad was een centrale plek waar allerlei jongeren kwamen. Iedereen werd gelijk behandeld. We kregen normen en waarden mee die we zelf niet hadden ontwikkeld en je ook in het volwassen leven gebruiken kunt.”

“2020 was zwaar voor mij, maar gek genoeg kan het altijd erger. Anderen verliezen een dierbare zonder dat iemand ze steunt. Ik ben dankbaar voor alle betrokkenheid van kennissen, familie en vrienden die om ons heen staan. Daar putten we kracht uit. Ook een jongerenwerker van The Mall is bij mij op bezoek geweest. Samen haalden we herinneringen op over mijn vader en dat hij zich in Gorinchem zo thuis voelde. Als we na de zomervakantie vanuit Marokko terugkwamen met de auto, dan zei hij ieder jaar opnieuw: ‘Kijk jongens, de Merwedebrug. Nu zijn we pas echt thuis.’”

“The Mall heeft mij geholpen. En zo zijn er heel veel jongeren die ze ondersteunen. Maar ze staan nu voor een grote financiële uitdaging. Doe daarom mee met de knalactie.”

Doneer jij je vuurwerk budget? Dan blijft The Mall voor de jongeren knallen! Geef via mallgorinchem.nl/knalactie.