Dealen met boosheid

Jongeren ondersteunen bij het opgroeien en daarbij de nieuwe kansen geven die nodig zijn is een belangrijk onderdeel van ons jongerenwerk. Zo ook in het verhaal van Daniël, die al sinds de start naar ons jongerencentrum The Mall in de Gildenwijk kwam.

Twee jaar geleden pleegde Daniël een geweldsdelict. Hij werd veroordeeld en mocht kiezen tussen de jeugdgevangenis of een taakstraf. Na overleg met de ouders en op aandringen van een van onze jongerenwerkers koos hij voor een taakstraf bij The Mall. We konden Daniël tijdens die taakstraf begeleiden.

Een intensief traject volgde. Waar alle vrienden van Daniël op woensdagmiddag gingen voetballen in het Gildenplein, was Daniël degene die met een zak en een knijper om hetzelfde gebouw liep om afval op te ruimen. Het traject pakte goed uit. Daniël leerde ons te vertrouwen en kon zijn verhaal kwijt.

“Ik heb geleerd om te praten over mijn boosheid en de dingen die mij dwars zitten. Dat kan ik niet met mijn vrienden en ouders, maar wel binnen The Mall.”

Na zijn taakstraf werd Daniël vrijwilliger in The Mall. Daar helpt hij ook nu nog als vrijwilliger mee in de Studio Social Media en organiseert hij met andere jongeren een Johan Cruijff Voetbaltoernooi in de wijk en loopt sinds kort ook stage in één van onze jongerencentra.

* Daniël heet in werkelijkheid anders.